Ontvangst in ons bedrijf

Tijdens uw eerste bezoek na uw ongeval, worden de nodige formulieren ingevuld om een onafhankelijke expertise te mogen uitvoeren. Tevens nemen wij de nodige afschriften van uw formulieren (inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs, keuringsverslag) en van het Europees Aanrijdingsformulier.
Plaatwerk

Hier wordt het koetswerk uitgedeukt, gedeeltelijk vervangen en eventueel gericht. Voor het richten van het koetswerk beschikken wij over geavanceerde meet- en richtapparatuur. Tevens worden alle nieuwe onderdelen en herstelde delen weer netjes strak gemaakt en worden de voorbereidingen getroffen voor het spuiten.
Spuiten

In een geheel stofvrije cabine wordt het voertuig gespoten. In een afzonderlijke ruimte wordt de juiste kleur aangemaakt met behulp van een elektronische weegschaal die gestuurd wordt vanuit een pc met de nodige samenstellingsformules. Voor het spuiten van het voertuig gebruiken wij milieuvriendelijke producten en watergedragen lakken van Standox. Na het spuiten wordt de cabine op de ideale temperatuur gebracht om de laklaag te laten drogen.

Montage

 

In de afdeling montage wordt de wagen terug omgebouwd tot een rijvaardig voertuig. De wielophanging wordt na de montage terug uitgelijnd met een computergestuurde uitlijnapparatuur.

 

Tevens wordt er bij elke herstelling de volgende punten gecontroleerd:

- alle vloeistofniveau's

- bandenspanning

- werking en regeling van de lichten

werking en afstelling van de sloten

proefrit

Demontage

Het voertuig wordt ontdaan van de defecte onderdelen en eventueel worden bepaalde onderdelen degemonteerd voor een degelijke herstelling te kunnen uitvoeren.
/ Long Life Repair - Certificaatnummer LLR/371-2020 / Geldig t.e.m. 05/10/2021                                          / Eurogarant (Kwaliteitslogo SSK1100) - Certificaatnummer EG/371-2020 / Geldit t.e.m. 05/10/2023


(Voertuig: Audi E-Tron, bouwjaar 2020)
Hoe verloopt een carrosserie herstelling?